Farvel til hverdagen: Lejrsport i mellemkrigstidens og 1940’ernes hovedstadsmetropol - Bro, Henning (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2019)
Med den stadig større fritid fik hovedstadens brede samfunds- lag i mellemkrigstiden og 1940’erne mulighed for at flygte fra karré og fabrik til friluftsliv i oplandets naturområder. En af tidens nye friluftformer blev lejrsport, men hvordan udfoldede den sig og blev organiset? Hvilke barrierer kom lejrsporten til at stå over for i takt med hovedstadsmetropolens voldsomme urbanisering, og hvordan forsøgtes disse overvundet?