Hundrede procent dansk, hundrede procent amerikaner: En undersøgelse af identitet, loyalitet og sprog hos danske immigranter til USA set gennem sprogdebatten i Dansk Brodersamfund i Amerika omkring Første Verdenskrig. - Mogensen, Nick Kofod (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2019)
Under Første Verdenskrig blev immigranter i USA set på med mistro. Svækkede det ikke loyaliteten, at de også identificerede sig med fødelandet? Mange mente sagtens, at en dansk og en amerikansk identitet kunne eksistere parallelt, men samfundets pres påvirkede stadig immigranterne og deres debatter.