Den politiske Nexø - Thing, Morten (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2019)
I almindelighed bliver Martin Andersen Nexø betragtet som en ’politisk forfatter’. Denne bedømmelse blev ikke mindst underbygget af hans opfattelse af sig selv som ’en, der kommer fra proletariatet’. Begge dele kræver imidlertid en uddybning og en kritik. Det er målet med denne artikel.