Erindringer. I orkanens øje - Yde, Henrik (Arbejderhistorie, 2019)
Martin Andersen Nexø udgav 1932-1939 sine erindringer i 4 bind, hvor han skildrede sin opvækst og ungdom som en dan- nelsesproces frem mod målet: at blive digter. Henrik Yde beskriver i dette kapitel af sin Nexø biografi: Martin Andersen Nexøs Liv og Værk, tilblivelsen af erindringsværket, Nexøs hensigt og arbejde med erindringerne og offentlighedens modtagelse af værket.