Den nya vågen av svensk arbetarlitteratur - Nilsson, Magnus (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2021)
En ny våg av arbetarlitteratur sveper fram i Sverige. Den har fört med sig nya former och ämnen, men också tvingat litteraturforskningen att försöka förstå själva fenomenet arbetarlitteratur på delvis nya sätt.