Hverdagens vidner: Fra fabrikkens støj til lockdowns stilhed - Andersen, Anne-Mette Marchen (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2025)
Siden slutningen af 1930erne har Nationalmuseet, efter svensk forbillede, indsamlet beretninger om danskernes hverdagsliv. Museets største beretningsarkiv hedder Nationalmuseets Etnologiske Undersøgelser, almindeligvis kaldes NEU. Derudover findes en række andre erindringsarkiver, heriblandt arbejdererindringer. Nationalmuseets Industri-, håndværker- og arbejdererindringer, i daglig tale NIHA, er kun et ud af flere nedslag i den samlede arkivfond, der befinder sig i Nationalmuseet, Danmarks Nyere Tids samling, hvor man finder erindringer fra arbejdere i hele landet.