Go West: Ungkommunister fra Sovjetunionen og Østeuropa på besøg i Danmark - Nielsen, Knud Holt (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2011)
Hvad skete der og hvordan forløb det, når unge østeuropæiske kommunister tog på politiske (turist)rejser til vesten? Mens danske kommunisters og sympatisørers rejser østpå er et veludforsket område, så er den modgående trafik et stort set uberørt område. Det er afsættet for denne artikel om unge kommunister fra Sovjetunionen eller DDR på rejse til Danmark i halvfjerdserne og firserne.