Cuba og Vietnam som symbolske og konkrete utopier. : Danske solidaritetsrejser i 1960’erne og 1970’erne - Steller Bjerregaard, Karen (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2011)
I 1960’erne og 1970’ernes solidaritets arbejde i Danmark var både Cuba og Vietnam væsentlige omdrejningspunkter. Solidaritetsrejserne til de to lande viser, at der var tale om ganske forskellige politiske og kulturelle attraktionselementer og identifikationsmuligheder i solidaritetsarbejdet. Cubafremstod som den varme frodige kammeratlige og konkrete revolution, Vietnam som det sarte, fjerne, fremmede folk hvis kamp havde stor symbolsk værdi.