Revolution och känslor: Svenska radikala turister på Kuba under 1960- och början af 1970-talet - Tornbjer, Charlotte (Arbejderhistorie, 2011)
Hur påverkar känslor människornas intresse för politik? I artikeln analyseras en rad svenska författares reseskildringar om Kuba under 1960 och 1970-talen och betydelsen av känslor för det politiska budskap de vill förmedla.