Militære tiltak mot “den røde fare” i norge i mellomkrigstiden - Agøy, Nils Ivar (Arbejderhistorie, 2023)
I kjølvannet av første verdenskrig og Den russiske revolusjon fryktet både myndigheter og borgerskap i de skandinaviske landene for at radikale krefter innen arbeiderbevegelsen kunne true samfunnsordenen. Dette essayet handler om de militære tiltakene som ble truffet for å håndtere en slik trussel, tiltak som etter hvert selv truet med å komme ut av kontroll. Fokuset er på Norge, men med sideblikk til Danmark og Sverige.