Forstyrrelsens værk.: Saint-Simonismen i 1830’ernes danske offentlighed - Nygaard, Bertel (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2011)
I 1830 blev den danske offentlighed præsenteret for ét af de første tilløb til en moderne socialistisk bevægelse: de franske saint-simonister. Chok og forargelse fulgte, men også fascination og inspiration. Og overalt var en fornemmelse af brændende aktualitet.