Fra Peder Madsens gang til parcelhus. - Mortensen, Mette Tapdrup (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2013)
Den 3. juni 1871 døde enken Marie Andersen af tyfus. Hun boede i Peder Madsens Gang, og efterlod sig to børnebørn på 9 og 11 år. Deres spor findes ikke i arkivalierne, men hvad blev der af dem? Det giver denne artikel, ved hjælp af fantasi, svaret på, og sporene fører til forstaden!