“Det må aldrig ske igen” - Hansen, Dorte Ellesøe (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2013)
I efteråret 2013 viste Arbejdermuseet & ABA i en særudstilling et udvalg af egne plakater fra det danske støttearbejde til fordel for Chile. Anledningen var 40-året for det blodige militærkup, der den 11. september 1973 satte en stopper for Chiles håb om en ”fredelig overgang til socialisme”. Chiles skæbne blev et politisk lærestykke for en hel generation af unge. Hvordan dette engagement udmøntede sig, kunne udstillingens plakater fortælle, mens det lille udpluk på de følgende sider kun vil løfte en flig af historien.