Lærlingeoprør i fagbevægelsen: LLO og Faglig Ungdom 1966-1979. - Nielsen, Knud Holt (Arbejderhistorie, 2013)
1960’ernes og 1970’ernes opbrud blandt unge var langt bredere funderet end blot den studerende ungdom og omfattede skoleelever, gymnasieelever og ikke mindst den faglige ungdom i form af lærlingene. I perioden 1966-1976 oplevede man således et regulært lærlingeoprør indenfor fagbevægelsen i Danmark.