Sovjetægtefæller på hemmelig færd. En spionhistorie med dansk islæt: En spionhistorie med dansk islæt - Rosenfeldt, Niels Erik; Riisbro, Julie Birkedal (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2018)
Gennem de seneste år er der blevet afdækket en række vidnesbyrd om de hemmelige aktiviteter, som Den Kommunistiske Internationale, Komintern, og de forskellige sovjetiske efterretningstjenester udfoldede på dansk grund eller med dansk bistand i perioden mellem Første og Anden Verdenskrig. Artiklen nedenfor føjer yderligere nogle brikker til dette mønster. Her drejer det sig i første række om to fremtrædende sovjetspioner, der i en periode opererede i København og senere blev placeret på nogle af de vigtigste poster i det sovjetiske hemmelige politis globale efterretningsnetværk.