“Tell’em straight what a Strike means”: Strejken, strejkeromanen og John Steinbecks In Dubious Battle - Freisleben Lund, Nickas (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2020)
Hvad har strejker med litteratur at gøre? En hel del, viser denne artikel, der introducerer en omfattende, men overset moderne litterær tradition: strejkeromanen. En distinkt litterær form, der gestaltes af dens livtag med den historiske strejke. Via analysen af John Steinbecks In Dubious Battle (1936) demonstrerer artiklen, hvordan strejkeromanen tilbyder et perspektivrigt blik på strejkens historie og løber hovedet mod et stadigt presserende spørgsmål: Hvad vil det sige at agere politisk?