DKP’s anden store splittelse 1985-1990 - Jessen, Frida Julie; Kønig, Lasse (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2022)
DKP’s ordinære 30. kongres i påsken 1990 blev et vendepunkt i historien om de danske kommunister, da en årelang konflikt mellem partiets medlemmer kulminerede. Konflikten havde rod i kommunisternes ideologiske fundament, og den ville forandre DKP for altid.