Nyt fra arkiver og museer Et råb fra fortiden: 100 års politiske plakater - Bech Larsen, Margit (Arbejderhistorie, 2012)
På Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv findes en unik samling af flere tusinde politiske plakater indsamlet gennem de sidste godt 100 år. Fra samlingens første materialer fra slutningen af 1890’erne og til i dag har disse fungeret som redskaber i periodens mange faglige og politiske kampe. Derfor kan pla-katerne også ses som spændende kilder til arbejderbevægelsens historie og til de politiske bevægelser og partiers dagsordener. I denne artikel vil nogle eksempler blive fremdraget for at vise plakaten som en højst anvendelig – og ofte overset – kilde til det 20. århundredes historie.