PÅ FLUGT (første del) - Hansen, Anette Eklund; Hansen, Dorte Ellesøe (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2016)
Strømme af mennesker på flugt fra krige, konflikter og forfølgelser i deres hjemlande er ikke noget nyt fænomen. det har foregået i århundreder – også med danmark som mål. På de følgende sider vises i tekst og billeder eksempler på, hvordan danskere i det 20. og 21. århundrede på forskellig vis har hjulpet mennesker i nød.