DEMOKRATIET EKSISTERER KUN SOM EN MULIGHED: En undersøgelse af demokratibegrebet hos den radikale opposition i København 1848 - Nørgaard, Anne Engelst (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2016)
I 1848 forenedes en radikal opposition af krav om en udvidet demokratisk valgret og en modstand mod liberale forsøg på at ophæve lavssystemets beskyttelse af fattige håndværkere. Denne artikel undersøger, hvordan denne opposition forstod og anvendte begrebet demokrati, som blev bevægelsens slagord.