DET HEMMELIGE FORBINDELSESPUNKT: Komintern i 1930ernes København - Jørgensen, Jesper; Rosenfeldt, Niels Erik (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2016)
Komintern havde et vidtstrakt netværk af “forbindelsespunkter” rundt om i verden. I begyndelsen af 1930erne blev der også i København etableret et sådant punkt. Arbejdet her var yderst hemmeligt og efterlod sig oprindeligt kun meget få synlige spor. Men på grundlag af nye materialer fra Kominterns arkiv i Moskva er det nu muligt, dels at identificere en række af de danske og udenlandske medarbejdere, dels at klarlægge deres respektive funktioner.