Blandt revolutionære og “rigsfjender” i slesvig-Holsten 1917-1920 - Göllnitz, Martin; Kollex, Knut-Hinrik; Wegener Friis, omas (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2017)
Selvom frygten for den bolsjevikiske revolution i mange henseender var ubegrundet, eksisterede der i Det Tyske Rige en frugtbar grund for apokalyptiske scenarier om “verdensrevolutionen”. Både konkrete og overdrevne meldinger fra Rusland bekræftede forestillingerne. Denne artikel stiller skarpt på Slesvig-Holsten og søger svar på om provinsen, hvor den tyske Novemberrevolution havde sit epicenter, også var særlig modtagelig for den type af angstscenarier.