Oktoberrevolutionen og den danske venstrefløj: Socialistiske presserøster i samtiden - Riisbro, Julie Birkedal (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2017)
Efter Oktoberrevolutionen 1917 forandredes landskabet på den danske venstrefløj markant. Nye politiske grupperinger opstod i dens kølvand, mens andre forsvandt. Nye og skarpe fronter blev trukket op. Når vi i 2017 gør revolutionens regnebræt op, kan vi gøre det på sikker afstand af begivenhederne. Men hvordan så datidens danske socialistister på den udvikling, der foregik for øjnene af dem? Svaret på dette spørgsmål kan ikke mindst findes i de venstrefløjspublikationer, som partierne udgav. Her stod slaget om at påvirke den danske arbejderklasse i dens syn både på selve revolutionen og på den nye Sovjetstat.