Urban Hansen III: “Jeg ved ikke hvor længe Urban har siddet stille…” - Bjørnsson, Iben (Arbejderhistorie, 2017)
Tredje og sidste artikel om Urban Hansens tidlige politiske karriere. Hvor de to foregående artikler undersøgte det organisatoriske, omhandler denne artikel starten på Urban Hansens politiske karriere. Perioden er de 15 år der gik fra 1941, hvor det første gang kom på tale at indstille ham til Borgerrepræsentationen, over 1946 hvor han første gang blev valgt ind, og til 1956 hvor han indtog borgmesterstolen i magistratens 3. afdeling, det embede der i folkemunde kaldtes socialborgmester. Selvom fokus er skiftet til den politiske karriere, er spørgsmålet stadig det samme: hvad var det for et parti han virkede i, hvad skulle der til for at komme frem i det, og hvad var det for en politiker der kom ud af det?