100 års kamp for sociale rettigheder og global solidaritet - Estrup, Jørgen (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2021)
Problemstillingen ‘national egeninteresse’ contra ‘globalisering’ er langt fra ny. Den var afgørende for dannelsen af ILO ved afslutningen af 1. verdenskrig. Det gav sociale rettigheder og lige konkurrencevilkår via internationalt samarbejde og fælles regler. National egoisme skaber konflikter og undergraver det globale fællesskabs fordele.