Arbejdersangbogen: Kultur – Formidling – Institution - Hoffmann Hansen, Mic (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2021)
Med 95 år på bagen, har Arbejdersangbogen leveret baggrundsmusik til det meste af arbejderbevægelsens historie. De skiftende kultursyn, der er kommet til udtryk i sangbogen siden den først udkom i 1926, og dens ændrede placering i arbejderbevægelsen, gør at den i dag – måske – kan betragtes som en kulturformidlende institution. I så fald vil den kunne ses som ikke bare en bog med fællessange, men som et unikt selvstændigt vidne og medproducent af en samlet arbejderkultur. Den rette granskning af en sådan, vil kunne afdække væsentlige dele af arbejderbevægelsens udvikling og identitetsskabelse.