Gennem kendskab til venskab? Den Danske Komité for Arbejderkonferencen 1958-1972 - Rodewald, Lasse (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2014)
DDR var Europas internationale paria i statens første to årtier. Landet var diplomatisk isoleret, og intet vestligt land anerkendte styret i Østberlin, der med talrige tiltag prøvede at bryde den vesttyske Hallstein-doktrin. Danmark spillede en vigtig rolle i dette foretagende, og særdeles interessant fremstod den store, velorganiserede og Vesttysklandskritiske arbejderklasse. DDR udfoldede således et omfattende bejleri over for den danske fagbevægelse. Dette blev arrangeret af Den Danske Komité for Arbejderkonferencen.