DDR ’s forhold til Nej til Atomvåben: fra positiv kontakt til gensidig mistro - Sørensen, Torkil (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2014)
Den østtyske stat DDR havde et dobbelttydigt forhold til den danske fredsbevægelse i 1980’erne. Den kunne være en vigtig allieret mod vestlig oprustning. Men organisationen “Nej til Atomvåben” blev efterhånden regnet som fjendtlig-negative kræfter, fordi denne organisation blandt andet via Troels Toftkær fik kontakt til uafhængige fredsgrupper i Østtyskland.