Filippinske hotelarbejdere i København fra 1960erne -1990erne - Trige Andersen, Nina (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2014)
Fagforeningen var skeptisk, da de første filippinere blev rekrutteret til arbejde på de københavnske hoteller i 1960-1970erne. 20 år senere gik filippinere i front i den faglige kamp. Artiklen beskriver hotelbranchens udvikling i anden halvdel af det 20. århundrede med fokus på stuepigejobbet.