Mangfoldighedens venstre vinder valget i 1997 - Kolstrup, Søren (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2019)
Venstrefløjen i Frankrig vandt valget til Nationalforsamlingen i juni 1997 med 320 pladser – pænt over de 288 som er nød- vendige for at kunne erobre regeringsmagten. En venstrefløjsregering ledet af Lionel Jospin og bestående af socialistpartiet, kommunisterne, borgernes republikanske bevægelse, venstreradikale og miljøpartiet De Grønne så dagen lys og formulerede et alternativ til 1990’ernes nyliberalt prægede dagsorden.