Marxismens rolle i den socialdemokratiske ideologi før første verdenskrig - C. Bosch, Reinout (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2021)
I dag er der ikke meget Marx tilbage i Socialdemokratiet. Om der nogensinde har været det, har været til diskussion. Fra et udgangspunkt om at arbejderbevægelsens ideologi er pluralistisk og mangesidet, skulle vi nærmere spørge hvordan den marxistiske tænkning påvirkede den socialdemokratiske ideologi.