Lejerkampen i Danmark: Et overblik over lejerbevægelsens historie 1877-2019 - Dyrholm Jensen, Niels (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2020)
Lejerbevægelsen kæmper efter mere end 100 år stadig med nogle af de samme problemstillinger som i slutningen af det 19. århundrede. Dette essay fremhæver nogle af de væsentligste udfordringer for lejerbevægelsens enhed og organisering i dag, og perspektiverer til lejerkampen i udlandet – særligt i Sverige, hvor forholdene er sammenlignelige med Danmark, men hvor lejerbevægelsen står stærkt og samlet