Paediatric emergencies in Denmark: Severity, prehospital monitoring and outcomes - Nielsen, Vibe Maria Laden (Dansk Tidsskrift for Akutmedicin, 2025)
I Danmark er cirka hver 10. ambulancekørsel til et barn. For den enkelte ambulancebehandler eller paramediciner er det dog relativt sjældent at han eller hun skal vurdere og behandle børn i forhold til de mange voksne og ældre patienter, de rykker ud til. Der er mange og forskelligartede årsager til, at vurdering af alvorlighedsgraden af sygdom hos børn kan være mere udfordrende end hos voksne. Især for sundhedspersonale, der ikke til dagligt arbejder med børn.