Gaps and bridges in the discharge from Acute Medical Units to Home : – a qualitative, multidisciplinary, cross-setting perspective - Thøgersen, Trine; Sagoo, Susanne; Lisby, Marianne (Dansk Tidsskrift for Akutmedicin, 2023)
dansk resume FORMÅL At undersøge sundhedsprofessionelles erfaringer, synspunkter og oplevelser af udskrivelse af patienter fra en akutafdeling til hjemmet for at afdække gaps og bridges i patientovergangene. BAGGRUND Overgange af dårlig kvalitet kan føre til genindlæggelse og uhensigtsmæssige helbredsudfald. Problemer relateret til informationsoverførsel, opfølgningsinstruktioner og samarbejde forårsager ineffektive overdragelser mellem sektorer. DESIGN En kvalitativ undersøgelse med individuelle og fokusgruppeinterviews med hospitalspersonale (læger og sygeplejersker), kommunale sygeplejersker og praktiserende læger (n=20). Interviews blev analyseret ved hjælp af tematisk analyse struktureret efter tre a priori definerede temaer; information, opfølgning og samarbejde. RESULTATER Ni undertemaer kom ud af temaerne. Både akutafdelingens personale og sundhedsfaglige i primær sektor identificerede huller i forbindelse med overdragelse af information, koordinering af opfølgning og ansvar samt viden om tilbud i den anden sektor. KONKLUSION Resultater fra denne undersøgelse understøtter tidligere undersøgelser, der fremhæver flere huller i det tværsektorielle samarbejde. Gensidig manglende viden om henholdsvis primærsektorens tilbud og akutafdelingens praksis; uformelle og ikke-standardiserede udskrivelsesprocedurer og fraskrivelse af ansvar i overgangsprocessen. AIM To investigate health care professionals’ experiences, views and ideas about the discharge of patients from an Acute Medical Unit (AMU) to home to uncover gaps and bridges in the transitional care process. BACKGROUND Poor quality transitions can lead to readmission and unfavourable health outcomes. Problems related to information transfer, follow-up instructions and collaboration cause inefficient handovers between sectors. DESIGN A qualitative study using individual and focus group interviews with hospital staff (physicians and nurses), community nurses and general practitioners (n=20). Interviews were analysed using thematic analysis structured by three a priori defined themes; information, follow-up, and collaboration. RESULTS Nine subthemes emerged from the themes. Both AMU staff and primary care providers identified gaps related to handover of information, coordination of follow-up and responsibility, and knowledge on offers in the other sector. CONCLUSION Findings from this study supports previous studies highlighting several gaps in the cross-sectorial collaboration. Mutual lack of knowledge on primary care offers and AMU practice, respectively; informal and unstandardized discharge procedures; and renunciation of responsibility in the transition process were major gaps revealed by the participants.