Early Diagnosis of Community-Acquired Pneumonia in the Emergency Department: Imaging and Biomarkers - Heltborg, Anne (Dansk Tidsskrift for Akutmedicin, 2025)
Afhandlingen beskæftiger sig med tidlig diagnostik af samfundserhvervet lungebetændelse på hospitalernes akutmodtagelser. Baggrunden er en stigende forekomst af antibiotika-resistente bakterier, der udgør en stor global helbredstrussel. Bedre infektionsdiagnostik kan bidrage til mere målrettet brug af antibiotika på hospitalerne og dermed understøtte kampen mod antibiotikaresistens. Særligt med fokus på ultralavdosis VT, lungeskademarkører og inflammationsmarkører.