Penetrerende traume efter uheldigt møde med tyr - Kierulff, Linnea; Simony, Ane; Wolff Fries , Andreas (Dansk Tidsskrift for Akutmedicin, 2025)
En 45-årig mand var ude for et uheldigt møde med en tyr i forbindelse med sit fritidsarbejde med kvæg. Han blev løftet op i luften og pådrog sig et penetrerende traume mod lysken. Han blev modtaget som traume, hvor CT-scanningen viste en 20 cm dyb gang uden perforation til abdomen. Det endte lykkeligt, men understreger vigtigheden af at gennemgå højenergitraumer systematisk ud fra traumemekanismen og udføre relevante undersøgelser, til trods for at patienten er ABC-stabil.