Når mænd er sammen : Om identitet, fællesskaber og positiv maskulinitet - Aarhus, Mathies G.; Handesten, Lars; Schmidt, Johanne Gormsen (Aktualitet - Litteratur, kultur og medier, 2023)
Artiklen undersøger den diskussion, der foregår i samtidslitteraturen om den gode maskulinitet. Artiklen træder først et skridt tilbage og ser på, hvordan maskuliniteten blev fremstillet og diskuteret i den ikoniske maskulinitetsroman Fodboldenglen (1979) af Hans-Jørgen Nielsen, som bliver afsæt for analysen af nye værker: Victor Boy Lindholms En del af hjertet går ud af kroppen (2022), Kristian Leths En vej ud af tågen (2022), Duncan Wieses Kirsebærplukkerne (2023), Geir Gulliksens Hvis jeg var mand (2023) og Lasse Rahbeks tv-dokumentarserie Sirius (2023). Fokus er på værkernes fremstilling af maskulinitet i de forskellige fællesskaber, som optager dem: venskab, familie, forholdet mellem fædre og sønner samt den fælles mission.