Fra tvangs- til lystlæsning i faget dansk: Børns oplevelser af en litterær app - Palubinskienė , Rima; Steponavičiūtė-Aleksiejūnienė, Ieva (Aktualitet - Litteratur, kultur og medier, 2021)
Med afsæt i oplevelsesdesign- og brugeroplevelsesteorier og indsigter fra adaptions- og intermediale tilgange undersøger artiklen, hvordan remediering af en kanontekst til en litterær app kan påvirke børns læseglæde, som indgår i Fælles Mål for danskundervisning. Undersøgelsen præsenterer to casestudier af 7. og 8. klasser, hvor elevernes emotioner og responser under deres interaktion med produktets medialiteter i en fælles læsesituation analyseres. For at sikre en positiv fælles læseoplevelse med intermedial litteratur, skal børnenes forskelligheder tages i betragtning: Artiklens indsigter og anbefalinger kan benyttes af designere og didaktikere, der arbejder med denne type litteratur.