Eventyrgenren - Bøggild, Jacob (Aktualitet - Litteratur, kultur og medier, 2020)
Eventyr kendes fra næsten alle kulturer. I den forstand er eventyret en universel genre. Eventyret er en del af det, man kan betegne som en kulturs grundlæggende fortællinger på linje med myter og sagn.