H.C. Andersens samtid - Frandsen, Johs Nørregaard (Aktualitet - Litteratur, kultur og medier, 2020)
Eventyrets store tid er for Andersen den tid, hvor forvandlinger sker, hvor modsætninger som liv og død, natur og by, ånd og materie byder hinanden op til dans.