H.C. Andersen - liv og værker - Grum-Schwensen, Ane (Aktualitet - Litteratur, kultur og medier, 2020)
H.C. Andersens forfatterskab hører til blandt de mest udbredte i verden. På nuværende tidspunkt er H.C. Andersens eventyr oversat til mere end 160 forskellige sprog. Flere faktorer i samspil har medvirket til, at Andersens eventyr har opnået denne udbredelse.