H.C. Andersen og etikken - Christensen, Anne-Marie Søndergaard; Christensen, Anne-Marie Søndergaard; Andersen, Tony (Aktualitet - Litteratur, kultur og medier, 2020)
Der er mange filosoffer, der i tidens løb har arbejdet med etik og etiske spørgsmål, men H.C. Andersen er ikke filosof. Han er forfatter. Han skriver skønlitterære historier og eventyr i stedet for filosofiske værker. Men mange af hans historier behandler etiske spørgsmål og situationer, og de får os til at reflektere over, hvordan personerne i historierne tænker, reagerer og handler, og om vi ville have reageret på samme måde.