H.C. Andersens univers - Bøggild, Jacob; Bom, Anne Klara (Aktualitet - Litteratur, kultur og medier, 2020)
H.C. Andersen videregives i dag fra generation til generation i mange af verdens lande, og det må være sådan, fordi det igen og igen besluttes af både skoler og forældre, at der er noget i Andersens univers, der er værdifuldt og dermed vigtigt at stifte bekendtskab med og forholde sig til, også for moderne mennesker i dag.