Til banket med forfædrene - Ahlén, Anna Sofie Schjødt (AIGIS, 2024)
Banketten er et yndet motiv på de etruskiske gravmalerier. Banketscenens betydning er omdiskuteret, den kan både ses som et gravritual og som et billede på det evige liv i det hinsides. Bankettens placering på bag- eller sidevæggene i gravkammeret har stor betydning for fortolkningen af banketten. Ligeledes har elementer såsom figurer eller personernes klædedragt betydning for, om den afbildede banket foregår i de levendes verden eller i det hinsides, samt for identifikation af den afdøde selv blandt banketdeltagerne.