Aischines fra Sphettos og den sokratiske eros - Hansen, Maja Holm (AIGIS, 2024)
I den moderne filosofihistorie begrænses undersøgelsen af Sokrates og den sokratiske filosofi ofte til Platons såkaldt tidlige dialoger, hvilket selvsagt kun giver Platons fortolkning af Sokrates. Det er ærgerligt, eftersom der findes mange kilder til Sokrates og hans filosofi. Forfatteren vil derfor efter en kort introduktion til genren ‘den sokratiske dialog’ beskæftige sig med en af de mindre kendte sokratikere, nemlig Aischines fra Sphettos, og de to af hans dialoger, der er bedst bevarede, nemlig Aspasia og Alkibiades. I resterne af disse to dialoger findes der flere spor af sokratisk filosofi, især i henseende til eros-begrebet.