Hvem er “Catullus”? En undersøgelse af Catuls digterjeg på baggrund af poetik og tradition - Pedersen, Kristine (AIGIS, 2024)
Det er svært ud fra Catuls digte at finde forbindelsesleddet mellem det udtrykte “jeg” i digtene og forfatteren Catul. Derfor beskæftiger artiklen sig med digtenes digterjeg, for på den måde at komme bag om en væsentlig del af Catuls poetik, der gør ham relevant i en moderne litteraturdiskussion. Med sin brug af dette digterjeg opponerer han mod og udvikler en tidligere poetisk tradition og artiklen belyser, hvordan han gør det.