Om bevæbning i Grækenland fra arkaisk til klassisk tid: – en undersøgelse af civiliseringen af aristokratiet - Jørgensen, Jon Ploug (AIGIS, 2025)
Den grundlæggende hypotese for denne artikel er, at det græske samfund i århundrederne fra bronzealderens afslutning til klassisk tid udviklede sig fra et forholdsvis primitivt niveau til en kompleks bystatskultur, og at denne strukturforandring blev ledsaget af en gradvis udvikling af individernes moralske habitus. I det følgende vil jeg argumentere for, at den græske kultur gennemgik denne proces, idet jeg belyser grækernes forhold til bevæbning ved hjælp af den tyske sociolog Norbert Elias’ teori om “The Civilizing Process”.