Megalopolis og Det Delfiske Amfiktyoni - Nielsen, Thomas Heine (AIGIS, 2024)
Artiklen er en detailstudie i det 4. århs. internationale diplomati, en detailstudie i den klassiske græske bystatskulturs politiske interaktion og en detailstudie i en – på trods af navnet – kun middelstor bystats forsøg på at positionere sig på den internationale og lokale politiske scene, nemlig det – mislykkede – forsøg, den arkadiske bystat Megalopolis i 340erne gjorde på at blive medlem af Det Delfiske Forbund, eller ‘Amfiktyoni’, som det normalt kaldes.