Lacrimans exclusus amator: En narratologisk analyse af polyfemskildringen i Theokrits 11. idyl - Hass, Trine Johanne Arlund (AIGIS, 2024)
I Theokrits 11. idyl møder vi kyklopen Polyfem, som vi kender så godt fra især Odysséens 9. sang. Hos Theokrit optræder han imidlertid i en ganske anden sammenhæng, her er han nemlig en naiv hyrde, der har kastet sin kærlighed på en pige, han ikke kan få. Artiklen undersøger, hvordan Theokrit dels bruger, dels afviger fra tidligere behandlinger af kyklopfiguren i sin fremstilling. Forfatteren vil endvidere vise, hvordan 11. idyl passer ind i en paraklausithyronstruktur og dermed peger frem mod romersk elegisk poesi, hvordan skildringen af Polyfem er med til at koble digtet til den bukoliske genre, samt hvad der er Theokrits formål med digtet.