Kierkegaard og Euthyphrons Dilemma - Bloch, David (AIGIS, 2024)
Denne artikel undersøger en passage i Platons Euthyphron (9c-11b), der er blevet kendt som den første formulering af “Euthyphrons dilemma”. Indholdet af denne passage beskrives og analyseres, og med udgangspunkt i Søren Kierkegaards beskrivelser af samme problem i den opbyggelige tale “Al god og al fuldkommen Gave er ovenfra” samt i Frygt og Bæven hævdes det, at der i virkeligheden ikke er tale om et dilemma, men (mindst) et trilemma.